Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PORTFÓLIÓ TÖLGYESI GYÖRGY 2022

    

PORTFÓLIÓ 2022 Tölgyesi György 

A Délalföldön eltöltött évtizedeim után - az elképzelésem szerint immár véglegesen - északon telpedtem le . Összeszedtem és magammal hoztam mindazokat , amiket ezidáig az "  asztalra letettem " Az alábbi vázlatos Portfólióban ezek közül most  azokat mutatom meg , amikkel itt is szándékomban áll aktívan foglalkozni , úgy az élővilág védelem , úgy a műszaki fejlesztő / gyártó tevékenység , mint az iskolás korosztály aktiválása és a lelkiségi munka terén .

Hivatás ; 

Egy alföldi mezőgazdasági nagyvállalat elektronikai fejlesztőjeként , élővilág védelmi tanácsadójaként tevékenykedtem évtizedeken át . Magánvállalkozóként is és jelenleg , nyugdíjasként is ezekkel foglalkozom a lelkiségi munkám mellett .

A többnyire szabadalmaztatott berendezéseimet kivétel nélkül a gyakorlatiasság , emberközeliség , esomero-kesz.jpgfelhasználócentrikusság és a bekerülés arányos költségek mentén terveztem és gyártottam le .

Az élővilághoz kötődő munkásságom vezérelve , a mai napig is  a gyakorlati természetvédelem .

Az utóbbi évtizedben , Tanítványként végzett lelkiségi Hivatásom lényegesegit-1-kisgyerek.jpg  a Szeretet , a Jóakarat fogalmának kibontása a hétköznapi gyakorlatban , az  élet minden területére érvényes módon .

A  három hivatásszerűen végzett tevékenységem szerves egységet képez , így  a jelenleg is aktív fejlesztéseim , szabadalmaim többségükben vagy az élővilág védelmét , vagy a holisztikus gyógyításon keresztül az ember szeretetben való növekedését szolgálják .

„ Természet másodkézből „

Az osztrák természettudós , Konrad Lorenz által bevezetett fogalom jegyében  állítottam emléket az egykori legendás hódmezővásárhelyi vízivilágnak , egy kies , jellegtelen , 17 kisto-osszel.jpghektáros területen , ahol erdős , bokros részekből , legelőkből , több ,  természetes jellegű tóból álló ,  vizes élőhelyet alakítottam ki , abszolút önerőből .

A mindvégig Magán Természetvédelmi Területként meghatározott élettér ezidáig negyven éven át bizonyította  , működőképességét , hosszútávon való fenntarthatóságát .

 A Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszéke által végzett Flóra / Fauna felmérés eredményeképpen bebizonyosodott , hogy a terület a legmagasabb védettségi fokozatra ishod-eloadas-2009-011.jpg felterjeszthető lehetne , ha ez az elképzelés találkozott volna ezirányú szándékommal …

Gyakorlati élővilág védelmi munkásságomat 1997 – ben a Brüsszelből szervezett , Henry Ford Európai Természeti és Kulturális Örökségért Díj magyarországi Nagydíjával ismerték el . Ezidőtájt kaptam meg - Hódmezővásárhely Önkormányzatának , természetvédelemmel megbízott bizottsági tagjaként – a Signum Urbis Honorantis Díjat .

A Nagydíj odaítélésénél döntő szempont volt , hogy a Magán Természetvédelmi Területen , egy , a pusztító aszály ellen védelmet talált vidracsalád ( Lutra lutra ) életének minden mozzanatát ( beleértve néhány , eddig még teljesen ismeretlen viselkedés – mintát is ) dokumentálni tudtam a saját fejlesztésű NATURE OBSERVER – automata fotó és videomegfigyelő berendezéseimmel .

A 2006 – ban a Hódmezővásárhely térségében elhelyelyezkedő Körtvélyesi – holtágba visszatelepített , majd onnan a Magán Természetvédelmi Területemre is áttelepülő Európai hód ( Castor fiber ) éjszakai videómegfigyelései szintén számos olyan felvételt eredményeztek , amelyek eddig teljességgel értelmezhetetlen hód – tevékenységekre adtak magyarázatot .

hod-eloadas-2009-053.jpgHódmezővásárhely Önkormányzatához , egy „ Hód Program „ elnevezésű javaslatcsomagot nyújtottam be , amelyet azidőtájt a Közgyűlés meg is szavazott . A Hód program arra a felismerésre alapult , hogy a hód a város természeti és egyben kulturális Öröksége is

. A Program gyakorlatilag egy többkamerás , automata éjjel / nappaliport-1.jpg video megfigyelő / rögzítő rendszeren alapult , melynek a hód család hétköznapjairól készített  felvételeit a Városi Televízión illetve az interneten lehetett volna szemlélni . A Program  a teljes iskolás korosztály bevonásával készült , műszeres monitoring terepmunkára ,  kutatásra , hazai és nemzetközi szakmai találkozók megszervezésére …stb

Sajnálatos módon a hatalomnak nem volt érdeke , hogy egy másként gondolkodó korosztály nőjön fel , így a megszavazott többmillió forintból egyetlen fillért sem szabadítottak fel  erre az ígéretes kezdeményezésre … Időközben azután , végül 40 év után ( 2019 ) úgy döntöttem , hogy megváltam a területen fekvő , tanyámtól , mondván ; „ csinálják tovább a fiatalok ! „

A fiataloknál maradva ;

A szintén Konrad Lorenznek tulajdonított , „ A visszafordíthatóság határán „ ( At the pont of no return ) és „ A temészet védelme , az emberiség önvédelme „ szellemiségére  fűztem fel úgy a természetvédelmi , mint hod-eloadas-2009-054.jpga lelkiségi tanítói munkásságomat .

A kizárólag a gyakorlati élővilág védelemre fókuszáló előadásaimon , szakköreimen , a táboraimban mindvégig az adott korosztály egyéni  felelősségvállalására helyeztem a hangsúlyt , lévén , hogy egyedül a fiatalokban láttam esélyt afold-es-eg-kesz.jpg természet - és önpusztító folyamatok lelassítására , esetleg megfordítására .

Az általános iskolás korosztály érdeklődését sikerült egyéb – engem érdeklő - témákban is felkelteni . Különösen a kozmikus kitekintést célzó csillagászati és a túléshez elengedhetetlen Morse – elektronikai kreatív , barkács szakköri foglalkozások keretében .

További műszaki fejlesztéseim ;

Méhészeti vagyonvédelmi eszközök ;

kaptarriaszto-44.jpgAz évtizedek óta változatlan formában gyártott kaptár és konténer riasztóimat , a telephelyek 24 órás videó megfigyelését is a NATURE OBSERVER műszercsaládnál kifejlesztett nagy megbízhatóságú , speciális érzékelőimre és az ott szerzett terepi tapasztalatokra alapoztam .

A Bioptron utáni generáció ;

Az érdektelenség okán külföldre eladni kényszerült egykori magyar szabadalomnak köszönhetőenp-50-fb-2021--8-.jpg elhíresült polarizált fényű gyógylámpák (  pl ; Bioptron … stb ) továbbfejlesztésével hoztam létre a POLARIS polárfénylámpa családot . Ennek tagjai , optikai rendszerüknek és a csúcstechnológiás , nagyteljesítményű LED fényforrásainak köszönhetően a legnagyobb fényerejű és a legmagasabb polarizációs fokú lámpáknak számítanak jelenleg a gyógylámpák között .

polaris-250--3-3-250.jpg

A POLARIS család egyes  tagjai , pl POLARIS – 250 , átmenetet képeznek az egyszerű fehér fényű , pl POLARIS – 50  és a csúcskészülék , A POLARIS – 7 CRYSTAL HARMONY csakra harmonizáló , stimuláló holisztikus polarizált fényforrás között . Ezeknél a lámpáknál opcíó a hegyikristály szűrő hasáb . A POLARIS – 250 lámpák színes LED – ekkel működnek , ahol a színváltás elektronikusan történik .

 

A POLARIS – 7 CRYSTAL HARMONY – nál , bár szintén polarizált fénnyel működik – nem a fényerősség dominál . A hét lámpa fényét az emberi test csakráira lehet irányítani .Az egyes lámpák fénye megegyezik a csakrák ősidők óta elfogadott színeivel .

polaris---7--4.jpg

Az állítható fényerejű lámpák folyamatos vagy vibrációs üzemmódben tudnak működni . A biofeedback hatás elérésére szolgáló vibráció frekvenciája 1 …14 Hz között változtatható , miközben a fejhallgatóban egy 50 … 500 Hz között állítható , az Alfa – Delta – Théta vibrációval modulált binaurális hang hallható . Az egyes lámpák fénye hegyikristály hasábokon van átvezetve .

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.